28 October 2006

Επιστροφή στην Ιερά Εξέταση

Προσφάτως, δημόσιο πρόσωπο μήνυσε το Blogme.gr για δυσφήμιση και άσεμνο σατυρικό περιεχόμενο.
Το πρόσωπο αυτό σατιρίζονταν μέσα από τις σελίδες κάποιου άλλου blog, το οποίο ήταν καταχωρημένο στο directory του Blogme και στις υπηρεσίες ροής RSS. Ως αποτέλεσμα των παραπάνω, ακολούθησαν: διαδικασία του αυτοφώρου, κατάσχεση του σκληρού δίσκου, παραμονή στο κρατητήριο και προσαγωγή στην εισαγγελία.

Επιστροφή σε τακτικές Ιεράς Εξέτασης, παραδειγματισμός από Κίνα κλπ κλπ....Η χώρα που γέννησε την δημοκρατία ξέχασε δυστυχώς να μεταλαμπαδεύσει σε κάποια θεσμικά όργανα το τι σημαίνει δημοκρατία λόγου....Ένα βήμα μπροστά και τριάντα πίσω...μπράβο να τους χαιρόμαστε.

More info...

2 comments:

Stelios Frang said...

Καλά κάνεις και εξανίστασαι, αλλά δεν είναι σωστό να συγκρίνουμε ανόμια πράγματα. "Ιερά Εξέταση" ήταν μια εγκληματική πρακτική εκκλησιαστικών κύκλων, κατά την οποία ανύποπτοι πολίτες, κυρίως γυναίκες, συλλαμβάνονταν και, μετά από βασανιστήρια, οδηγούνταν στην εκτέλεση με φανταστικές κατηγορίες (είχε ερωτικές σχέσεις με το διάβολο, πέταγε πάνω σε σκουπόξυλο!) και βέβαιες καταδίκες.

Στην παρούσα περίπτωση κινήθηκε μια διαδικασία, πιθανότατα οριακή από δικονομικής πλευράς, σίγουρα πολύ ενοχλητική για το θύμα και προβληματική ως προς τους στόχους της για όλους εμάς, η οποία όμως σύντομα θα διαλευκανθεί και θα λυθεί, είτε με απαλλακτικό βούλευμα, είτε ενώπιον του δικαστηρίου.

Δεν νομίζω ότι είναι σκόπιμο να συσχετίζουμε πράγματα που είναι τελείως διαφορετικά μεταξύ τους.

garfield said...

Καλημέρα φίλε μου, δεν συσχετίζω την ιερά εξέταση με αυτό που έγινε στην Ελλάδα...
Απλά ιερά εξέταση+μεσσαἰωνας +σκοταδισμός....είναι πολύ κοντά σ αυτό που βιώσαμε....